top of page

Als alles opeens anders gaat.

'Wat leuk een tweeling', hoor ik haar zeggen als ik mijn gemaakte foto's laat zien van de laatste zwangerschapsshoot. Ik blijf stil, nee. Geen tweeling, dit is een foto met een verhaal.

Een verhaal dat begint bij twee roze streepjes, een roze wolk, misselijkheid en een droom die werkelijkheid gaat worden... Zwanger

Een wereld waarvan je het bestaan niet wist, een wereld van luiertaarten, maxi cosi's, duizenden hydrofiel doeken en kinderwagens met namen van sportauto's (prijzen ook trouwens, maar dat terzijde). Dromen over een kamertje, een bedje, lieve kleertjes, zwitsal geurtjes.

Een wereld waarin jouw lichaam verandert, emoties vliegen alle kanten op en niemand voelt wat jij voelt, een klein mini mensje in je buik, jouw kindje, jullie kindje.

Bij elke echo wordt het echter. Elke week die je wegstreept laat hem of haar dichterbij je komen.Maar opeens was daar een donderslag bij heldere hemel. Heel slecht nieuws. Een echo.. stilte.. geen kloppend verlangen.. wel hoop, maar geen kans. Wat is dit geluk bruut verstoord en wat veranderde deze dromen in angsten en zorgen. Een kindje gedragen in jouw buik hij maakte jullie papa en mama. Trots, alleen maar liefde is wat ik zag toen ik de laatste foto's maakte, wat was dit hartverwarmend om te zien. Verdriet en liefde zo door elkaar heen geweven. Konijn kreeg op een aantal foto's een hele speciale plek.Ik zag jullie al staan toen ik aan kwam lopen voor jullie zwangerschapsshoot.

Wat trof het mij toen ik de konijnen zag. Een van jullie sterrenkindje en een van het aankomende wonder. Hier moesten we iets mee doen dat voelde ik.

Weer kregen ze allebei een belangrijke plek.


Prachtig mooi is het dat de zwangerschap nu tot een einde is gekomen en dat er een kerngezond klein mannetje geboren is.

En ik weet zeker... hij zal nooit alleen zijn.1.124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page